Soffio

Zidne ploče za grijanje Soffio inovativno su rješenje tehnologije grijanja za zgrade konvencionalne i moderne gradnje.

Soffio grijaća ploča izgleda slično standardnoj ploči od gipsanih ploča, spremna je za montažu i može se odmah upotrijebiti za instalaciju na nosive zidove, pregradne zidove i kose stropove.

Download - Soffio flyer

Vramar Home - Soffio
Vramar Home - Soffio

Svaka grijaća ploča sastoji se od kolektora topline pričvršćenog na donji dio ploče, koji prenosi toplinu iz vodenog kruga u medij u modulima zračenja.

Moduli zračenja su postavljeni u grijaći element ploče i prenose toplinu koju apsorbira toplinski kolektor, primjenom fazne pretvorbe, na cijelu površinu ploče.

Grijaći elementi ploče izrađeni su od visokokvalitetnog aluminija koji se odlikuje visokim koeficijentom toplinske vodljivosti i otpornosti na koroziju.

Vramar Home - Soffio

Zahvaljujući tim svojstvima, možemo dati 30-godišnje jamstvo za naš proizvod.

Soffio ploče za grijanje moderni su izvor toplinskog zračenja i djeluju na sličan princip kao sunčeve zrake koje padaju na našu kožu.

Vramar Home - Soffio

S jedne strane, ovo svojstvo osigurava toplinsku udobnost, a s druge strane snižava temperaturu zraka u grijanoj prostoriji.

Grijaća snaga ploče je do 290W i, ovisno o toplinskoj izolaciji zgrade, dovoljna je za zagrijavanje površine od 4 do 7 četvornih metara.

3 do 5 grijaćih ploča stoga je dovoljno za zagrijavanje površine od 20 metara kvadratnih.

Cirkulacija vode odvija se samo u donjem dijelu kolektora topline. Zapremina vode je samo 33 mililitara po ploči.

Vramar Home - Soffio

Zahvaljujući maloj količini vode, zadana sobna temperatura postiže se mnogo brže i na taj način možete smanjiti troškove grijanja.

Ovo tehničko rješenje je bez problema i ima vrlo visoku razinu operativne pouzdanosti.

Budući da se grijaće ploče koriste i u sustavima grijanja na niskim i visokim temperaturama, mogu se spojiti na bilo koji izvor topline.

Evo male usporedbe najčešćih sustava grijanja:

  • Toplotni tok koji je tipičan za podno grijanje izaziva turbulenciju prašine i stvara optimalne uvjete za grinje i alergene. Betonske komponente teške tone zahtijevaju ogromne količine energije za postizanje optimalne sobne temperature. Ne zaboravite da s ovim podnim sustavom grijanja ne možete uprotrijebiti bilo koje podne obloge.
  • Za razliku od podnog grijanja, zidne ploče za grijanje Soffio rade prema sigurnom principu toplinskog zračenja, koje u ovom slučaju dolazi od zida. Ovaj sustav sprječava protok topline u zraku i na taj način sprječava stvaranje prašine, grinja, alergena, vlage, stvaranje plijesni, suhi zrak i prljave zidove i stropove. S ovim sustavom nema ograničenja u izboru podnih obloga. Na ovaj način možete puno uštedjeti.
  • Sa Soffío grijaćim pločama potrebno je zagrijati samo malu količinu vode koja se preusmjerava u kolektor topline, čime se smanjuje potrošnja energije do 15 posto.
  • Tipični problemi nastaju kod konvencionalnih radijatora. Vlaga, prljavština na zidovima i stropovima te vrlo suh zrak opasni su po zdravlje i narušavaju dobrobit stanovnika kuće.
  • Odaberete li Soffio grijaće ploče, riješit ćete se prljavih zidova i stropova koji su toliko tipični za konvencionalne radijatore.
  • Sa Soffio modularnim sustavom možete dizajnirati interijer po želji bez ikakvih ograničenja, bez prepreka radijatora.
  • U sobama je optimalna vlažnost zraka, što čini naš sustav grijanja zdravim i sigurnim za sve stanovnike kuće.
  • Princip rada našeg proizvoda temelji se na ugodnom toplinskom zračenju. Zato možete smanjiti sobnu temperaturu s 21 na 17 Celzijevih stupnjeva bez narušavanja toplinske udobnosti.
  • Snižavanje temperature za četiri stupnja Celzijusa znači uštedu energije od daljnjih 24 %. To znači da ćete uštedjeti još više.
  • Ugradnja Soffio grijaćih ploča je jednostavna, te se iz tih pozicija lako može uklopiti u ponudu svih instalatera centralnog grijanja.
Vramar Home - Soffio
Vramar Home - Soffio

Grijaće ploče pričvršćene su vijcima na podkonstrukciju ili izravno na zid građevinskim ljepilom, slično kao kod uobičajenih gipsanih ploča.

Vramar Home - Soffio

Cirkulacija vode osigurava se konvencionalnim sustavom armiranih plastičnih cijevi u kojima su grijaće ploče instalirane u prostoriji povezane u nizove u petlju.

Komercijalno dostupni PushFit priključni sustavi tvrtke Geberit mogu se koristiti i za spajanje Soffio grijaćih ploča.

Vramar Home - Soffio

Soffio grijaće ploče poredane jedna uz drugu povezane su PushFit spojnicom. Spajanje na vodovodni sustav vrši se pomoću PushFit vijčane veze s vanjskim navojem G 1/2 ".

Kolektori topline mogu se integrirati u estrih ili postaviti u ravnini s podom i pokriti lajsnama.

To omogućuje montažu grijaćih ploča u bilo kojem trenutku, bez obzira je li to tijekom gradnje ili obnove.

Soffio grijaće ploče - smanjenje troškova i ugodna klima za vašu obitelj.

Upit

Form - Contact

Vramar j.d.o.o. HRVATSKA

ekskluzivni zastupnik SOFFIO zidnog grijanja za tržišta bivše Jugoslavije.

 

TRAŽIMO DISTRIBUTERA (ili instalatere) za tržišta:

 

UPITI INSTALATERA ZA HRVATSKO TRŽIŠTE:

Top closechevron-downcommentsbars